Vejen by

Alle skal have en positiv oplevelse!


Målrettet strategi
Handelsbyen Vejen har vi de sidste fem år arbejdet målrettet efter en strategiplan kaldet
VEJEN-BY 2021/27. Planen går overordnet ud på at styrke Vejen by som Kommunens hovedby og samtidig være lokomotiv for hele kommunen og dermed også de øvrige byer via et bredt samarbejde.

En af de vigtigste målsætninger og fokusområder i strategien er samtidig vores VISION nemlig at

”Alle der besøger Handelsbyen Vejen, skal have en positiv oplevelse”.

Og det er ikke bare tomme ord. Bestyrelsen arbejder hele tiden på at dygtiggøre medlemmerne og alle ansatte i at have fokus på den positive oplevelse i alt hvad vi fortager os, det være sig overfor borgere, gæster i byen, samarbejdspartnere, Vejen Kommune og naturligvis kunderne.

Det brede samarbejde
Enhver strategi har også en mission og vores mission er at samle alle gode kræfter, således at vi sammen kan udvikle vores by og dermed gøre den endnu mere attraktiv at bosætte sig i og leve i. Det arbejde er vi allerede i fuld gang med idet vi har gode samarbejder med de fleste lidt større spillere som f.eks. Vejen Kommune, Vejen Idrætscenter, Vejen Kunstmuseum, Udvikling Vejen, der alle er dygtige medspillere med samme fokus, nemlig at udvikle vores by.

Ud over de lidt større spillere, har vi også fokus på at lave samarbejde med byens og kommunens mange mindre foreninger og ildsjæle i forbindelse med de mange aktiviteter og arrangementer vi står for. Det er helt sikkert noget af de vigtigste i vores mission, nemlig at kunne være et engagerende samlingspunkt for mange mennesker.

Danmarks bedste kundeservice
I Vejen Kommune er der meget fokus på topplaceringer i diverse målinger. Handelsbyen Vejen er nu to gange i træk i en landsdækkende undersøgelse, af kunderne er blevet vurderet til at have Danmarks bedste kundeservice. Det er vi både lidt stolte af, men også ret ydmyge over, da vi ved at vi hver eneste dag skal gøre os fortjent til det.

Hvor skal vi hen
For fem år siden offentliggjorde et af landets større konsulentvirksomheder en undersøgelse og prognose omkring udviklingen af danske handelsbyer, der viste at antallet af Danske handelsbyer ville falde fra omkring 230 byer til under 30 byer inden 2025. Det vil sige at disse byer ikke længere ville kunne tilbyde borgerne og kunderne alle de tilbud man kan forvente af en handelsby.

Vejen var ikke blandt de byer, der ville overleve. Denne prognose har vi indtil videre kunnet undgå. Tværtimod er Handelsbyen inde i en rigtig positiv udvikling, så mon ikke vi også er en attraktiv handelsby efter 2025.

Det lover vi i hvert fald at arbejde på 😊