Danmarks Bedste Handelsby

Handelsbyen Vejen har i år deltaget i konkurrencen om at blive Danmarks bedste Handelsby

Handelsbyen Vejen er med for første gang
Hvert andet år gennemføres en landsdækkende konkurrence om at blive kåret som Danmarks bedste Handelsby. Konkurrencen der er iværksat af ICP og Detail-forum er blevet gennemført i en årrække, og gennemføres hvert andet år. I 2014 vandt Vejle foran Ebeltoft og Hillerød og i år vandt Køge foran Frederikshavn og Næstved. I Handelsbyen Vejen ønsker vi hele tiden at være på forkant og udvikle os, fortæller citychef Flemming Simested, hvorfor vi i år har valgt at deltage i konkurrencen.

Fin debut i top 5
Det er altid svært at vinde en så kompleks konkurrence første gang man deltager, og det var vi også godt klar, siger Flemming Simested. Vi satsede derfor også på et af de delområder vi i forvejen ved vi er gode til, nemlig kundeservice. Her opnåede vi en rigtigt flot placering som nummer 5 i juryens bedømmelse, men også områder som vareudbud og parkeringsforhold og åbningstider ligger alle i top 10 i kundernes bedømmelse af Vejen som en god Handelsby og generelt ligger vi i den bedste 1/3 del på rigtig mange parametre.

Vil gerne blive endnu bedre
Vi har lært rigtig meget af, at være med i denne proces, og det er absolut ikke sidste gang vi deltager. Og der har da også været nogle områder, hvor vi som Handelsby skal blive bedre. F.eks. er kunderne blevet spurgt om der er en god atmosfære i bymidten og om hvor flot de mener bymidten er, og her er der virkelig noget at tage fat på, hvis vi ønsker at konkurrere med de bedste byer i Danmark. Her skal vi i samarbejde med de øvrige interessenter for byudvikling nu i gang med at lave en plan for hvordan vi ønsker vores midtby skal udvikle sig, så vi får en flottere by med en hyggelig atmosfære og et godt byliv slutter citychefen.