Handelsbyen Vejen har Danmarks bedste kundeservice – ifølge kunderne
Kunderne har endnu engang vurderet Handelsbyen Vejen til at have Danmarks bedste kundeservice

Danmarks bedste service
Som en del af undersøgelsen om Danmarks bedste handelsby, bliver kunderne interviewet omkring en række spørgsmål der vedrører tilfredsheden ved at handle i byen. I alt er der 14 forskellige spørgsmål, kunderne bliver bedt om at tage stilling til, herunder ”hvordan de oplever servicen i bymidtens butikker” og her var kunderne ikke i tvivl, idet Handelsbyen Vejen her fik suverænt den højeste score af alle byerne. På de næste pladser ligger så forskellige byer som Holstebro, Præstø og Vejle.

Også nummer ét på Tryghed
At vi også bliver nummer ét på tryghed, er vel noget af det mest positive vi kan sige om det mærkelige år vi befinder os i, hvor Corona fylder så meget i alle sammens hverdag. Corona har fyldt og kommer nok også til at fylde alt for meget lang endnu, vurderer citymanager Flemming Simested. Når kunderne så samtidig vurderer Vejen til at være Danmarks mest trygge Handelsby, tror jeg det hænger sammen med at vi har plads i byen til alle samt at vi som Handelsby har gjort rigtig mange tiltag for at gøre det sikkert at færdes i byrummet og i butikkerne. Blandt andet har vi gennemgået hele byen sammen med Kommunen og Politiet og aftalt hvordan vi hele tiden kan have fokus på borgernes, kundernes og ikke mindst personalets sikkerhed.

Samlet set blandt de aller bedste
I selve hovedkonkurrencen om at blive Danmarks bedste Handelsby var Vejen i år blandt de fem nominerede byer under 20.000 indbyggere, altså blandt de fem bedste byer i Danmark. Desværre var juryens vurdering af vores indsendte materiale lidt imod os, da vi her måtte ”nøjes med en andenplads.

I Handelsbyen Vejen er vi ikke spor skuffede, tværtimod udtaler foreningens formand Finn Heiredal. Vi har i kundevurderingen fået nogle rigtig fine vurderinger, som vi er glade for, og som giver os forøget energi til at arbejde videre med vores vision om at ”Alle der besøger Handelsbyen Vejen, skal have en positiv oplevelse.

Vil gerne blive endnu bedre
Når man deltager i sådan en kåring, lærer man rigtig meget af den proces man kommer igennem. Og der har da også været nogle områder, hvor vi som Handelsby skal blive bedre. F.eks. er kunderne blevet spurgt om udbuddet af caféer og spisesteder i bymidten, og her efterlyser kunderne flere steder, til trods for at byen gennem de seneste år, har fået flere nye spisesteder. Det er i øvrigt det eneste spørgsmål, hvor Vejen ligger under landsgennemsnittet – så helt ringe er det ikke.