Handelsbyen Vejen har for anden gang deltaget i konkurrencen om at blive Danmarks bedste Handelsby

Danmarks bedste service

Som en del af undersøgelsen om Danmarks bedste handelsby, bliver kunderne interviewet omkring en række spørgsmål der vedrører tilfredsheden ved at handle i byen. I alt er der 13 forskellige spørgsmål, kunderne bliver bedt om at tage stilling til, herunder ”hvordan de oplever servicen i bymidtens butikker” og her var kunderne ikke i tvivl, idet Handelsbyen Vejen her fik suverænt den højeste score af alle byerne. På de næste pladser ligger så forskellige byer som Tønder, Silkeborg, Køge og Herning.

Også nummer ét på parkeringsforhold og kundernes samlede vurdering

Et andet meget vigtigt område for kunderne er parkeringsforhold. Og også her fik Handelsbyen Vejen en flot og måske lidt overraskende førsteplads i kundevurderingen. Én af årsagerne til at vi får så god en vurdering på parkering, er helt sikkert fordi, vi som en af de få handelsbyer har gratis parkering vurderer foreningens formand Finn Heiredal, og når vi er lidt overraskede, er det fordi der pt. bygges en del i midtbyen og flere parkeringspladser er omlagt, men anlæggelsen af flere aflastningspladser har tilsyneladende virket efter hensigten, så det er vi meget tilfredse med. Når kunderne blev spurgt om ”hvordan den samlede oplevelse af besøget i byen i dag” havde været, fik Handelsbyen Vejen en rigtig flot 2. plads ud af alle byerne, kun overgået af den senere samlede vinderby, så alt i alt er vi meget tilfredse med vores placeringer.

Handelsbyen Vejen er med for anden gang

Hvert andet år gennemføres en landsdækkende konkurrence om at blive kåret som Danmarks bedste Handelsby. I 2016, som var det første år Handelsbyen Vejen deltog, løb Køge med den samlede førsteplads og her i 2018 blev det Vejle, der løb med sejren. I Handelsbyen Vejen er vi ikke spor skuffede, tværtimod udtaler citymanager Flemming Simested. Vi har i kundevurderingen fået nogle rigtig fine vurderinger, som vi er glade for, og giver os forøget energi til at arbejde videre med vores vision om at ”Alle der besøger Handelsbyen Vejen, skal have en positiv oplevelse.

Vil gerne blive endnu bedre

Når man deltager i sådan en kåring, lærer man rigtig meget af den proces man kommer igennem. Og der har da også været nogle områder, hvor vi som Handelsby skal blive bedre. F.eks. er kunderne blevet spurgt om udbuddet af caféer og spisesteder i bymidten, og her efterlyser kunderne flere steder, til trods for at byen gennem de seneste år, har fået flere nye spisesteder. Og på et spørgsmål om ”hvor ren kunderne synes byen er” scorer byen noget lavere en ved sidste undersøgelse, så her er der helt sikkert også noget at tage fat på for både Handelsby og Kommune, hvis vi ønsker at konkurrere med de bedste byer i Danmark.